Βαθυκόκκινο λουλούδι

Ένα παραμύθι από τη Ρωσία

Μία φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα μακρινή ένας έμπορος ετοιμαζόταν να πάει ένα μακρινό ταξίδι. Αυτός ο έμπορος είχε τρεις κόρες και πριν φύγει, τις ρώτησε τι δώρο θα ήθελαν να τους φέρει όταν θα επέστρεφε από το ταξίδι. Η πρώτη κόρη ζήτησε μία χρυσή κορώνα και η δεύτερη ήθελε έναν κρυστάλλινο καθρέφτη. Η τρίτη κόρη ζήτησε μόνο το "μικρό βαθυκόκκινο λουλούδι".

Ο έμπορος ξεκίνησε για το ταξίδι του. Δεν του πήρε πολύ χρόνο να βρει ένα όμορφο χρυσό στέμμα και έναν εκλεκτό κρυστάλλινο καθρέφτη. Δυσκολευόταν όμως να βρει το τρίτο δώρο, το βαθυκόκκινο λουλούδι. Έψαχνε παντού, και αναζητώντας το βρέθηκε σε ένα μαγικό δάσος.
Βαθιά μέσα σε εκείνο το δάσος υπήρχε ένα παλάτι, και στην αυλή του ήταν ανθισμένο ένα όμορφο λουλούδι. Ο έμπορος πλησίασε το λουλούδι και συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν! Το βαθυκόκκινο λουλούδι! Πολύ προσεκτικά ο έμπορος έκοψε το λουλούδι που τόσο πολύ ήθελε η μικρότερη κόρη του.
Μόλις έκοψε το βαθυκόκκινο λουλούδι ήρθε αντιμέτωπος με ένα απαίσιο και φοβερό τέρας, που για αντάλλαγμα για το λουλούδι που έκοψε, του ζήτησε να στείλει μία από τις κόρες του βαθιά στο μαγεμένο δάσος για να ζήσει για πάντα μαζί με το τέρας.

Μόλις πήρε το βαθυκόκκινο λουλούδι η μικρότερη κόρη του εμπόρου, συμφώνησε να πάει στο τέρας. Ταξίδεψε μόνη μέσα στο δάσος και βρήκε το κάστρο όπου θα διέμενε για πάντα. Για ένα διάστημα ζούσε εκεί πολύ ευτυχισμένη. Το τέρας δεν είχε αποκαλυφθεί σε αυτή και τη γέμιζε καθημερινά με τρυφερότητα και δώρα. Άρχισε σιγά σιγά να γοητεύεται από τον αόρατο φύλακά της και μια μέρα ζήτησε να τον δει. Το τέρας διστακτικά υποχώρησε στην έκκλησή της και, όπως το περίμενε, αυτή ένιωσε αποστροφή μόλις τον είδε.

Εκείνη τη νύχτα το κορίτσι είδε ένα τρομακτικό όνειρο για τον πατέρα της, ότι ήταν πολύ βαριά άρρωστος. Παρακάλεσε το τέρας να την αφήσει, ώστε να μπορέσει να δει τον ετοιμοθάνατο πατέρα της. Συγκινημένο από την έγνοια της το τέρας την άφησε αλλά με έναν όρο - ότι θα γύριζε πάλι σε αυτόν σε τρεις μέρες.
Το κορίτσι βρήκε τον πατέρα του και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο τέρας μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο. Όμως οι αδερφές της άλλαξαν την ώρα στα ρολόγια κάνοντάς την έτσι να επιστρέψει αργότερα.
Μόλις έφτασε εκεί το κορίτσι, τρόμαξε με αυτό που είδε. Το τέρας νεκρό κειτόταν κάτω κρατώντας σφιχτά στα χέρια του το βαθυκόκκινο λουλούδι της.
Συγκλονισμένο το κορίτσι έσφιξε στην αγκαλιά του το νεκρό τέρας και αποκάλυψε την αγάπη της γι' αυτόν.
Με αυτό που έκανε το κορίτσι, έλυσε χωρίς να το ξέρει τα μάγια, και το αγαπημένο της τέρας ξύπνησε και μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο πρίγκηπα.

...και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!


Το βρήκα στη διεύθυνση:
http://russian-crafts.com/russian-folk-tales/crimson-flower-tale.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου